Om bildene

Alle bildene på dette nettstedet er tatt av amatørfotograf John Einar Sandvand.

FotografSå hvem er jeg?

Noen stikkord:

Kommunikasjonsdirektør, tidligere journalist og redaktør, digital strateg, forfatter, etc.

Og i denne sammenheng:

En ivrig amatørfotograf bosatt i Ås, Akershus!

Jeg elsker Ås!

Selv om jeg er mye av året i utlandet – i særdelseshet Polen – er det Ås som er hovedbasen jeg stadig kommer tilbake til.

Jeg elsker å ta bilder i Ås!

Det finnes mer majestetiske landskap i Norge. Men åkrene i Ås gir meg en fred i sjelen jeg ikke finner andre steder. Det er vakre linjer, skiftende farger, en fantastisk kveldshimmel og en atmosfære som alltid kan få meg til å slappe av.

Derfor finner jeg alltid fram kameraet når jeg er hjemme i Ås. Sammen utforsker kameraet og jeg de ulike åkrene når solen har tenkt å gå ned.

Min historie i Ås

Jeg flyttet til Ås i 2002. Det var litt tilfeldig at det ble Ås. Vi bodde på Langhus. Med tre barn var rekkehuset på Langhus blitt for lite. Min eks-kone kom fra Østfold.  Ås var et lokalsamfunn med sterk kulturell egenkraft – og det var både nærmere Østfold og i akseptabel avstand fra Oslo, hvor jeg jobbet.  Derfor var Ås et godt kompromiss.

Og det skulle vise seg å være et lykkelig valg. Jeg oppdaget fort at Ås hadde en mye sterkere egenkultur enn Langhus. Folk var stolte av hvor de bodde. Og jeg likte stemningen og kulturen.

De siste årene har jeg vært annenhver uke på jobb i Polen, hvor jeg er kommunikasjonsdirektør for Schibsted Tech Polska, med kontorer i både Krakow og Gdansk.

Likevel er det Ås hvor jeg har mitt hovedhjem – og hvor jeg har tid til å ta med kamera og stativ på tur når jeg er hjemme.

Mine Ås-bilder

Jeg har alltid vært veldig interessert i å ta bilder – både profesjonelt som journalist og som en hobby. Men de siste årene har jeg virkelig tatt det opp som en hobby.

Ås-landskapet inspirerer meg av flere grunner:

  • Det er her jeg bor.
  • Det er både vakkert og utfordrende å fotografere.
  • Folk er veldig stolte av å bo her!

Vakreaas.no

VA LOGO colour

I fjor laget jeg “Ås-kalenderen 2016” – og responsen ble mye større enn jeg hadde forestilt meg på forhånd.  Jeg fikk innblikk i hvor stolte folk i Ås var av kommunen sin. Mer enn 600 eksemplarer ble solgt av kalenderen.

Også i år vil jeg gi ut “Ås-kalenderen”. Men jeg har også valgt å utvide repertoaret med et par andre fotoprodukter.

Vakreaas.no er ment å være et salgssted for Ås-bildene mine. Avhengig av responsen vil jeg utvide med flere produkter etter hvert.

For det er en flott kommune vi bor i! Og ikke noe gjør meg mere glad, en hvis jeg med kameraet mitt kan bidra til å formidle det!

Mer om bildene

Jeg har skrevet flere artikler om Ås-bildene mine – alle på engelsk. Her er et utvalg:

Kontakt meg

Jeg hører gjerne fra deg hvis du har spørsmål eller kommentarer til bildene mine.  Du kan nå meg her:

Alt det beste,

John Einar Sandvand

Selvportrett fra NMBU høsten 2015
Selvportrett fra NMBU høsten 2015